KUMALU DREAM ISLAND IN SURINAME!

KumaluKumalu Dream Island ligt aan het eind van de Pikin Rio en daar waar de Pikin Rio en de Grand Rio samenvloeien begint de Suriname rivier.

Kumalu is een van de oudste ressort in Suriname, gelegen op een privé eiland, vlakbij de alom bekende Tapawatra watervallen.
Kumalu is een belevenis en kent verschillende vormen van verblijf, van hangmatten plekken tot traditionele lodges gemaakt van diverse houtsoorten waaraan dit gebied zo rijk is. U vindt er ruimte voor groepen, maar ook tweepersoons lodges voorzien van eigen douche en toilet. 

Het unieke van Kumalu:
Het management van Kumalu betrekt zowel de lokale, als ook bewoners van omliggende dorpen bij de ontwikkeling van haar ressort. Dit is te merken aan de energetische werking en de samenbundeling van krachten tijdens uw verblijf. Authentieke lokale materialen en houtsoorten zijn op een ecologisch verantwoorde wijze toegepast en de diverse gasten verblijven zijn aangekleed met traditionele houtsnijwerken.

Kumalu is ontegenzeggelijk de ideale plek voor rustzoekers, die de drukte van het stadse leven willen ontwijken. Een verblijf in dit pareltje, midden in het Surinaamse regenwoud, zal u beslist goed doen.

Met een rivier op loopafstand, die u uitnodigt voor een verkoelende duik of een bezoek per korjaal (boot gemaakt van een holle boomstam) aan de dorpen in de directe omgeving, wandelen, vissen, relaxen in de watervallen enzovoort, is dit de ideale plek om tot rust te komen

Het Boven Suriname gebied heeft voor ieder wat wils. Wilt u genieten van een ongerept natuurgebied en kennis wilt maken met de cultuur en levenswijze van een bevolkingsgroep die nog vaak dezelfde leefpatronen hanteren als toen in Afrika, kortom een stukje Afrika midden in de Amazone, dan is dit een bijzondere ervaring!

Dit gebied wordt bewoond door marrons, Saramaccaners. In het dorpje Asidonhopo, een steenworp afstand vanaf Kumalu, zetelt het groot opperhoofd van deze stam de Granman. Het gebied is ook bekend als “GranmanKondre”, land van de Granman.

 
Route plan
Deze geheel verzorgde reis naar Kumalu Dream Island heeft als startpunt Hosta Appartementen in hartje Paramaribo. In dit  luxe appartementencomplex verblijft  u enkele nachten waar u een city tour krijgt aangeboden, een stadswandeling, dolfijnen spotten aan de monding van de Suriname rivier  en of genieten van het gezellige uitgaansleven in Paramaribo.
 
Reis naar Kumalu
Paramaribo - Kumalu: per bus. Deze reis duurt ongeveer twee uur tot Atjoni. Hierna wordt de tocht per boot vervolgd en duurt ca. 4 uur.
 
Deze reis is beslist een aanrader en wij nodigen u uit om Kumalu en Hosta Appartementen in uw reis schema op te nemen. Tot ziens!
Soort reis Aantal dagen   Hoog seizoen*
prijs p.p
  Laagseizoen
prijs p.p
Heen- en terugreis per boot en bus 3 v.a. € 275,00 v.a. € 225,00
4 v.a. € 325,00 v.a. € 275,00
5 v.a. € 375,00 v.a. € 325,00
 
Soort reis Aantal dagen   Hoog seizoen*
prijs p.p
  Laagseizoen
prijs p.p
Heenreis per bus en boot.
Terugreis per vliegtuig (of andersom)
3 v.a. € 425,00 v.a. € 395,00
4 v.a. € 450,00 v.a. € 425,00
5 v.a. € 500,00 v.a. € 450,00
 
Soort reis Aantal dagen   Hoog seizoen*
prijs p.p
  Laagseizoen
prijs p.p
Heen- en terugreis per vliegtuig 3 v.a. € 525,00 v.a. € 475,00
4 v.a. € 575,00 v.a. € 500,00
5 v.a. € 600,00 v.a. € 535,00


Inhoud tourpackage:
  • Ontbijt / lunch / diner
  • Accommodatie; traditionele hutten met 1 persoon- en/of 2 persoonsbedden
    • Toeslag A-lodge € 15,00 per dag (ingebouwd bad/toilet)
  • Bezoek en kennismaking met opperhoofd per Saramaccaners (of diens vervanger)
  • Dorpswandeling
  • Bezoek aan de Tapawatervallen
  • Beklimmen Ananasgebergte
  • Culturele show
  • Bezoek Marronmuseum te Pikin Slee (entreegeld voor eigen rekening circa 20 SRD)

Hosta Appartementen N.V.

Keizerstraat 101 - 103
Paramaribo, SURINAME
T: +597 42 60 15
F: +597 47 86 43
info@hosta-appartementen.nl

Presun B.V.

Binderij 7-N
1181 ZH AMSTELVEEN
T: +31 20 699 26 70
F: +31 20 699 26 38
info@hosta-appartementen.nl